دانلود ادبیات نظری و پیشینه تجربی سازگاری زناشویی که در آن به بررسی (چارچوب) مبانی نظری و پیشینه پژوهش در تحقیقات داخلی و خارجی می پردازیم. 

 

 

 

 

مطالعات نشان داده است که سازگاری زناشویی بر بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ها تأثیر می گذارد. سازگاری زناشویی وضعیتی است که در آن زن و شوهر در بیشتر مواقع احساس خوشبختی و رضایت از یکدیگر را دارند و روابط زناشویی رضایت بخش، سنگ زیربنای عملکرد خوب خانواده است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، والدین مؤثر بودن را تسهیل می کند، روابط فرزندان را با یکدیگر و با والدین بهبود می بخشد و باعث رشد شایستگی و توانایی سازگاری و انطباق در بین کودکان می شود. به عبارت دیگر ازدواج هایی که در آن ها توافق حاکم است، ارتباط مادر-کودک و پدر-کودک مثبت است و احتمال بیشتری وجود دارد که پدر و مادر نقش های مشاب، شراکتی و همکاری متقابل داشته باشند، زیرا برای یک زوج سخت است که زن و شوهر خوبی نباشند و بخواهند والدین باکفایتی باشند (کامینگ ، 1997؛ به نقل از احمدی و همکاران، 1384). همچنین بر طبق تحقیقات انجام شده، رضایت زناشویی نقش والدین را تسهیل می کند، عمر زن و شوهر را طولانی تر و باعث افزایش سلامت جسمانی و روانی، پیشرفت اقتصادی و رضایت از زندگی می گردد. روابط رضایت بخش بین زوجین از طریق علاقه متقابل، میزان مراقبت از همدیگر، پذیرش یکدیگر و تفاهم، قابل ارزیابی است (سینها و مکرجی، 1990).

 

 

 

 

 


در زندگی روزمره ی زوج های سازگار، پویایی و تحرکی وجود دارد که از افکار و احساسات منفی درباره ی یکدیگر (که همه زوج ها دارند) و علیه این افکار بر احساسات مثبت، بازداری می کند. این زوج ها زندگی زناشویی هوشمندانه و عاطفی دارند (گاتمن ، 1999). همچنین مطالعات نشان می دهد که سازگاری زناشویی به سازگاری کلی فرد کمک می کند؛ یعنی همسرانی که از سازگاری زناشویی بالایی برخوردارند، عزت نفس بیشتری دارند و در روابط اجتماعی سازگارترند (ملازاده، 1381).

 

 

 

 

از سوی دیگر، ناسازگاری و نارضایتی زناشویی در روابط زن و شوهر ضمن برهم زدن تعادل روانی و عاطفی افراد خانواده، باعث اشکال در روابط اجتماعی، گرایش به انحرافات اخلاقی و افول ارزش های فرهنگی بین زوجین می گردد. طبق تحقیقات، اضطراب، افسردگی، اختلالات عصبی، مقاربت دردناک زنان، آزار کودکان و نهایتاً طلاق از پیامدهای نامطلوب نارضایتی زناشویی است (عامری، 1382؛ به نقل از کنگرانی فراهانی، 1386).روابط زناشویی متغیری چندعاملی است که شامل ابعاد فیزیولوژیک و جسمانی، روانی، اجتماعی و روحی و معنوی است (بلاچ ، 1370، به نقل از گل پرور و مولوی، 1380). اختلال در هر یک از ابعاد چهارگانه فوق می-تواند بنیان روابط زناشویی را سست نماید.

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری رضایت زناشویی

تعریف عملیاتی رضایت زناشویی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رضایت زناشویی

فصل دوم    3
پیشینه تحقیق    3
2-10- پیشینه نظری    4
2-10-1- عوامل مؤثر بر سازگاری و ناسازگاری زناشویی    11
2-10-2- نظریه مبادله در خصوص کیفیت رابطه    13
2-10-3- پیشآیندها و سبکهای ارتباط زناشویی نگهدارنده اعتیاد    14
2-11- پیشینه پژوهشی    17
2-12- فرضیه های پژوهش    22


پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی